Φορμάτ στα windows 8

Ο τρόπος που κάνετε φορματ στα windows 8 άλλαξε λιγάκι γιατι εχουν προστεθεί επι πλέον δυνατότητες.

Ακολουθείστε τα παρακάτω βήματα:

  1. Πηγαίνετε τον δείκτη του ποντικιού στα δεξιά της οθόνης για να εμφανιστεί το μενού Ρυθμίσεις.
  2. Επιλέξτε Αλλαγη ρυθμίσεων υπολογιστή.
  3. Επιλέξτε Γενικά απο το μενού.
  4. Εδώ θα βρείτε γενικές ρυθμίσεις, λειτουργίες και εργαλεία για τον υπολογιστή σας.
  5. Επιλέξτε ανανέωση του υπολογιστή σας.

Εδω πλέον μπαίνετε σε κρίσιμη διαδικασία, όσον αφορά τα αρχεία του υπολογιστή σας.

Υπάρχει περίπτωση να διαγράψετε από λάθος επιλογή όλα τα αρχεία σας, γι’ αυτό θα πρέπει πρώτα να πάρετε ένα αντίγραφο ασφαλείας.

Συγκεκριμένα τα Windows δίνουν τη δυνατότητα στους χρήστες να κάνουν ανανέωση του υπολογιστή τους, χωρίς να επηρεαστούν τα αρχεία που έχουν, δεδομένου ότι ο υπολογιστής δεν έχει τόσο καλές επιδόσεις όσο είχε στο παρελθόν.
Η λειτουργία αυτή είναι μια από τις νέες λειτουργίες των Windows 8 και είναι παρόμοια με το format ( δηλαδή την πλήρη απεγκατάσταση των Windows και των αρχείων σας από το δίσκο ), μόνο που εδώ τα αρχεία σας μένουν ανέπαφα.
Έτσι κάνετε αριστερό κλικ στο κουμπί “Ξεκινήστε”,  κάτω απ’ την Ανανέωση του υπολογιστή και έπειτα ακολουθείτε τις οδηγίες που θα εμφανιστούν στην οθόνη σας όπου τα Windows σας εξηγούν αναλυτικά και τι θα συμβεί στον υπολογιστή.

Η δεύτερη λειτουργία είναι η λειτουργία Κατάργηση όλων και εγκατάσταση των Windows απ’ την αρχή. Είναι μια πλήρης επαναφορά του συστήματός σας κατά την οποία σβήνονται όλα τα αρχεία σας από το δίσκο και εγκαθίστανται τα Windows από την αρχή. Είναι απαραίτητο πριν εκτελέστε αυτή τη λειτουργία να σώσετε τα σημαντικά αρχεία σας σε κάποιον εξωτερικό σκληρό δίσκο καθώς θα χαθούν όλα μετά τη λήξη της διαδικασίας αυτής. Για να κάνετε κατάργηση όλων και επανεγκατάσταση κάνετε αριστερό κλικ στο κουμπί ξεκινήστε κάτω απ’ την λειτουργία αυτή και ακολουθείστε τις οδηγίες στην οθόνη.

Θα σας ζητηθεί να επιλέξετε εάν θέλετε να γίνει κατάργηση απλώς των αρχείων σας ή πλήρης εκκαθάριση της μονάδας δίσκου. Η δεύτερη επιλογή είναι πιο ασφαλής και καθιστά πιο δύσκολη την ανάκτηση αρχείων, αλλά είναι πιο χρονοβόρα. Κάνετε αριστερό κλικ στην επιλογή που επιθυμείτε για να συνεχίσετε.

Τέλος η λειτουργία Εκκίνηση για προχωρημένους κάνει επανεκκίνηση του υπολογιστή και επαναφορά του σε προηγούμενο χρονικό σημείο, το σημείο
επαναφοράς. Είναι χρήσιμη εάν για παράδειγμα έχετε εγκαταστήσει κάποιο πρόγραμμα που έχει προκαλέσει προβλήματα στον υπολογιστή σας και θέλετε να τον επαναφέρετε στο σημείο πριν την εγκατάσταση.

Σημείωση : οι λειτουργίες Ανανέωση του υπολογιστή και Κατάργηση όλων είναι διαθέσιμες μόνο για τον διαχειριστή του υπολογιστή, δηλαδή τον πρώτο χρήστη που δημιουργήσατε.

Σχολιάστε