Επικοινωνία online, οδηγίες χρήσεως

Επικοινωνία online, οδηγίες χρήσεως

Πολλοί αφιερώνουμε άπειρες ώρες στον υπολογιστή μας προκειμένου να μιλήσουμε με τους φίλους μας που είναι online. Βέβαια αν ο φίλος μας είναι στο διπλανό οικοδομικό τετράγωνο κακώς του μιλάμε μέσω internet.

Υπάρχει και το μπαλκόνι!!! Να τον δούμε και λιγάκι βρε αδερφέ!

Αν όμως βρίσκεται μακριά, τότε είναι η μόνη λύση. To internet μας παρέχει γραφή, ομιλία και εικόνα με ζωντανό video (Βλέπε skype).

Η περισσότερη επικοινωνία γίνεται με τον γραπτό λόγο, μιάς και είναι πιο άμεση και πιο εύκολη. Ένα από τα πιο διαδεδομένα προγράμματα επικοινωνίας ειναι το Facebook (Meta). Τον Μάρτιο του 2021 οι χρήστες του Facebook στην Ελλάδα ήταν 7.560.000. Παγκόσμια πάνω απο 3,5 δισ.

Η επικοινωνία αυτή μέσω internet έχει κάποιους κανονισμούς. Εάν κάποιος δεν τους γνωρίζει, κινδυνεύει να παρεξηγηθεί ή να βρεθεί προ απροόπτων.

Ζωή online, οδηγίες χρήσεως

Ακολουθούν οδηγίες χρήσεως για την επικοινωνία online, με όσα δεν μοιραζόμαστε δημόσια, αλλά τα κρατάμε για μας και τους κολλητούς μας. Λοιπόν, να μην:

 1. ανακοινώνετε την ερωτική σας σχέση.
 2. ανακοινώνετε ότι σκοπεύετε να κάνετε ερωτική σχέση. Το Facebook δεν είναι η “Βασιλειάδου απο το Σικάγο”
 3. δημοσιεύετε ότι η ερωτική σας σχέση με τον συνάδελφο από το γραφείο έλαβε τέλος. Μμ, τώρα εξηγούνται πολλά, ακόμα και αυτή η ανακοίνωση του τέλους ύποπτη είναι.
 4. ενημερώνετε τους υπόλοιπους συμπολίτες για τις αγελάδες που αρμέξατε στο Farmville.
 5. δημοσιεύετε πόσους σκοτώσατε στο Mafia Wars και πού τους θάψατε.
 6. γκρινιάζετε για τη μείωση του μισθού σας, αν είστε υψηλόβαθμο στέλεχος. Υπάρχουν άνεργοι που σας διαβάζουν. Κατοικείτε στη χώρα ή ζείτε σε άλλον πλανήτη;
 7. δημοσιεύετε ότι σκοπεύετε να αρρωστήσετε την ερχόμενη βδομάδα που θα λείπει το αφεντικό από το γραφείο. Φροντίστε να αρρωστήσετε την κατάλληλη στιγμή χωρίς ανακοίνωση!
 8. γκρινιάζετε για τον ύπουλο συνάδελφο. Ακόμα και χωρίς να τον κατονομάζετε, ξέρει αυτός πόσο ύπουλος είναι.
 9. παραπονιέστε για το φόρτο εργασίας που σας εξαντλεί και σας καίει το μυαλό. Σας διαβάζουν και άνεργοι.
 10. δηλώνετε πόσο μισείτε τη δουλειά σας. Μπορείτε να παραιτηθείτε και να πάρει τη θέση σας κάποιος που θα τη λατρέψει.
 11. «ανεβάζετε» βίντεο και φωτογραφίες με τα παιδιά σας.
 12. αφήνετε υπονοούμενα για το πού έχετε αφήσει τα κλειδιά για να μπει ο φίλος σας στο σπίτι την ώρα που λείπετε (κι όμως συμβαίνει!).
 13. ανακοινώνετε την ώρα που θα λείπετε.
 14. ανακοινώνετε τις ημερομηνίες που θα πάρετε την (υποχρεωτική) άδεια σας.
 15. ενημερώνετε το status σας αν το έχετε σκάσει από τη φυλακή! Κι όμως, συνέβη στην Αμερική.
 16. ανεβάζετε, φωτογραφίες γυναικών στύλ Pamela Anderson ειδικά σε φωτογραφίες προφίλ.
 17. ποστάρετε τι φάγατε ή τι δεν φάγατε για πρωινό, μεσημεριανό, βραδινό. Εκτός αν δεν έχετε άλλο τρόπο να ενημερώσετε το διατροφολόγο σας και του δίνετε αναφορά μέσω διαδικτύου.
 18. «βασίζεστε στην ευγένεια των ξένων» όταν κοινωνικοποιείστε στο διαδίκτυο. Δεν είστε η Μπλανς Ντιμπουά και το FB δεν είναι το Λεωφορείο ο Πόθος.

Εάν είστε εντελώς εκτός της σημερινής πραγματικότητας και χρειάζεστε βοήθεια για τη δημιουργία σελίδας Facebook, Instagram κ.ά.. αφήστε το σε εμάς. Στην Athanasiadis Group αναλαμβάνουμε να την κατασκευάσουμε για σας. Επισκεφτείτε την ιστοσελίδα μας https://athanasiadis.website/ για περισσότερες λεπτομέριες.

1 σκέψη στο “Επικοινωνία online, οδηγίες χρήσεως”

Σχολιάστε