Ζωή online, οδηγίες χρήσεως

Ζωή online, οδηγίες χρήσεως

Πολλοί αφιερώνουμε άπειρες ώρες στον υπολογιστή μας προκειμένου να μιλήσουμε με τους φίλους μας που είναι online. Βέβαια άν ο φίλος μας είναι στο διπλανό οικοδομικό τετράγωνο κακώς τον μιλάμε μεσω internet.

Υπάρχει και το μπαλκόνι!!! Να τον δούμε και λιγάκι βρε αδερφέ!

Αν όμως ειναι μακριά τότε είναι η μόνη λύση. To internet μας παρέχει γραφή, ομιλία και εικόνα με ζωντανό video. Βλέπε skype.

Η περισσότερη επικοινωνία γίνεται με τον γραπτό λόγο μιάς και είναι πιό άμμεση και πιό εύκολη. Ενα απο τα πιό διαδεδομένα προγράμματα επικοινωνίας ειναι το facebook. Πάνω απο 2.5 εκατομ. χρήστες το χρησιμοποιούν ήδη στην Ελλάδα. Παγκόσμια πάνω απο 500 εκατομ.

Η επικοινωνία αυτή μέσω internet έχει κάποιους κανονισμούς. Εάν κάποιος δεν τους γνωρίζει κινδυνεύει να παρεξηγηθεί ή να  βρεθεί προ απροόπτων.

Ζωή online, οδηγίες χρήσεως

Ακολουθεί κατάλογος με όσα δεν μοιραζόμαστε δημόσια, αλλά τα κρατάμε για μας και τους κολλητούς μας. Λοιπόν:

 1. Μην ανακοινώνετε την ερωτική σας σχέση.
 2. Μην ανακοινώνετε ότι σκοπεύετε να κάνετε ερωτική σχέση.Το facebook δεν είναι η “Βασιλειάδου απο το Σικάγο”
 3. Μην ανακοινώνετε ότι η ερωτική σας σχέση με τον συνάδελφο από το γραφείο έλαβε τέλος. Μμ, τώρα εξηγούνται πολλά, ακόμα και αυτή η ανακοίνωση του τέλους ύποπτη είναι.
 4. Μην ανακοινώνετε ότι κάνετε πάρτι. Θα σας έρθουν πολλοί ανεπιθυμητοί και ακόμα περισσότεροι άγνωστοι, φίλοι φίλων του FB!
 5. Μην ενημερώνετε τους υπόλοιπους συμπολίτες για τις αγελάδες που αρμέξατε στο Farmville.
 6. Αντίστοιχα, μην ανακοινώνετε πόσους σκοτώσατε στο Mafia Wars και πού τους θάψατε.
 7. Μην γκρινιάζετε για τη μείωση του μισθού σας, αν είστε υψηλόβαθμο στέλεχος. Υπάρχουν άνεργοι που σας διαβάζουν. Κατοικείτε στη χώρα ή ζείτε σε άλλον πλανήτη;
 8. Μην ανακοινώνετε ότι σκοπεύετε να αρρωστήσετε την ερχόμενη βδομάδα που θα λείπει το αφεντικό από το γραφείο. Φροντίστε να αρρωστήσετε την κατάλληλη στιγμή χωρίς ανακοίνωση!
 9. Μην γκρινιάζετε για το ρουφιάνο το συνάδελφο. Ακόμα και χωρίς να τον κατονομάζετε, ξέρει αυτός πόσο ρουφιάνος είναι.
 10. Μην κακίζεστε παραπονούμενοι για το φόρτο εργασίας που σας εξαντλεί και σας καίει το μυαλό. Σας διαβάζουν και άνεργοι.
 11. Αντίστοιχα, μη δηλώνετε πόσο μισείτε τη δουλειά σας. Μπορείτε να παραιτηθείτε και να πάρει τη θέση σας κάποιος που θα τη λατρέψει.
 12. Μην «ανεβάζετε» βίντεο και φωτογραφίες με τα παιδιά σας.
 13. Μην αφήνετε υπονοούμενα για το πού έχετε αφήσει τα κλειδιά για να μπει ο φίλος σας στο σπίτι την ώρα που λείπετε.
 14. Μην ανακοινώνετε την ώρα που θα λείπετε.
 15. Μην ανακοινώνετε τις ημερομηνίες που θα πάρετε την (υποχρεωτική) άδεια σας.
 16. Μην ενημερώνετε το στάτους σας αν το έχετε σκάσει από τη φυλακή! Κι όμως, συνέβη στην Αμερική.
 17. Μην ανεβάζετε, φωτογραφίες γυναικών στύλ Pamela Anderson ειδικά σε φωτογραφίες προφίλ.
 18. Μην ανακοινώνετε τι φάγατε ή τι δεν φάγατε για πρωινό, μεσημεριανό, βραδινό. Εκτός αν δεν έχετε άλλο τρόπο να ενημερώσετε το διατροφολόγο σας και του δίνετε αναφορά μέσω διαδικτύου.
 19. Συμπληρώνοντας το παραπάνω, μην ανακοινώνετε τις εντελώς προσωπικές  σας πληροφορίες περί συγκεκριμένων λειτουργιών του πεπτικού σας συστήματος. Αφείστε να το κάνουν μερικοί τηλεαστέρες που θεωρούν ότι έτσι δημιουργούν οικειότητα και στενή σχέση με το κοινό τους! Ναι, είναι κι αυτοί απλοί άνθρωποι σαν και μας, τι φρίκη!
 20. Μη «βασίζεστε στην ευγένεια των ξένων» όταν κοινωνικοποιείστε στο διαδίκτυο. Δεν είστε η Μπλανς Ντιμπουά και το FB δεν είναι το Λεωφορείο ο Πόθος.

1 σκέψη στο “Ζωή online, οδηγίες χρήσεως”

Σχολιάστε