Επικοινωνία online – οδηγίες χρήσεως

Επικοινωνία online – οδηγίες χρήσεως

Πολλοί αφιερώνουμε άπειρες ώρες στον υπολογιστή μας προκειμένου να μιλήσουμε με τους φίλους μας που είναι online. Βέβαια, αν ο φίλος μας είναι στο διπλανό οικοδομικό τετράγωνο, κακώς του μιλάμε μέσω internet.

Υπάρχει και το μπαλκόνι!!! Να τον δούμε και λιγάκι βρε αδερφέ!

Αν όμως βρίσκεται μακριά, τότε είναι η μόνη λύση. To internet μας παρέχει γραφή, ομιλία και εικόνα με ζωντανό video (Βλέπε skype).

Η επικοινωνία γίνεται περισσότερο με τον γραπτό λόγο, μιας και είναι πιο άμεση και πιο εύκολη. Ένα από τα πιο διαδεδομένα προγράμματα επικοινωνίας είναι το Facebook (Meta).

Τον Μάρτιο του 2021 οι χρήστες του Facebook στην Ελλάδα ήταν 7.560.000. Παγκόσμια, πάνω από 3,5 δισ.

Η επικοινωνία αυτή μέσω internet έχει κάποιους κανονισμούς. Εάν κάποιος δεν τους γνωρίζει, κινδυνεύει να παρεξηγηθεί ή να βρεθεί προ απροόπτων.

Ζωή online, οδηγίες χρήσεως

Ακολουθούν οδηγίες χρήσεως για την επικοινωνία online, με όσα δεν μοιραζόμαστε δημόσια, αλλά τα κρατάμε για μας και τους κολλητούς μας. Λοιπόν, καλό θα ήταν να αποφεύγετε να:

 1. ανακοινώνετε ότι θα πάτε διακοπές και γενικά τις μέρες και τις ώρες που θα λείπετε.
 2. ανακοινώνετε τις ημερομηνίες που θα πάρετε την (υποχρεωτική) άδεια σας.
 3. αφήνετε υπονοούμενα σε σχόλια για το πού έχετε αφήσει τα κλειδιά για να μπει ο φίλος σας στο σπίτι την ώρα που λείπετε (κι όμως συμβαίνει!).
 4. ανεβάζετε βίντεο και φωτογραφίες με τα παιδιά σας.
 5. ανεβάζετε φωτογραφίες γυναικών στύλ Pamela Anderson, ειδικά σε φωτογραφίες προφίλ.
 6. ανεβάζετε προκλητικές φωτογραφίες και να κάνετε σεξιστικά σχόλια «για πλάκα».
 7. ποστάρετε την άποψή σας με υβριστικά σχόλια, εναντίον μερίδας ατόμων που διαφωνούν με κάποια άποψη που πρεσβεύετε. 
 8. ανακοινώνετε ότι είστε διαθέσιμοι για ερωτική σχέση. Το Facebook δεν είναι η “Βασιλειάδου από το Σικάγο”. Υπάρχουν πολλά ψεύτικα προφίλ.
 9. δημοσιεύετε ότι η ερωτική σας σχέση με τον συνάδελφο από το γραφείο έλαβε τέλος. Μμμ, τώρα εξηγούνται πολλά, ακόμα και αυτή η ανακοίνωση του τέλους ύποπτη είναι.
 10. ενημερώνετε τους υπόλοιπους συμπολίτες για τις αγελάδες που αρμέξατε στο Farmville ή σε κάποιο αντίστοιχο παιχνίδι.
 11. δημοσιεύετε πόσους σκοτώσατε στο Mafia Wars και πού τους θάψατε.
 12. γκρινιάζετε για τη μείωση του μισθού σας, αν είστε υψηλόβαθμο στέλεχος. Υπάρχουν άνεργοι που σας διαβάζουν. Κατοικείτε στη χώρα ή ζείτε σε άλλον πλανήτη;
 13. δημοσιεύετε ότι σκοπεύετε να αρρωστήσετε την ερχόμενη βδομάδα που θα λείπει το αφεντικό από το γραφείο. Φροντίστε να αρρωστήσετε την κατάλληλη στιγμή χωρίς ανακοίνωση!
 14. γκρινιάζετε για τον ύπουλο συνάδελφο. Ακόμα και χωρίς να τον κατονομάζετε, ξέρει αυτός πόσο ύπουλος είναι.
 15. παραπονιέστε για τον φόρτο εργασίας που σας εξαντλεί και σας καίει το μυαλό. Σας διαβάζουν και συνάδερφοι ή προϊστάμενοι.
 16. δηλώνετε πόσο μισείτε τη δουλειά σας. Μπορείτε να παραιτηθείτε και να πάρει τη θέση σας κάποιος που θα τη λατρέψει.
 17. ενημερώνετε το status σας αν το έχετε σκάσει από τη φυλακή! Κι όμως, συνέβη στην Αμερική.
 18. ποστάρετε τι φάγατε ή τι δεν φάγατε για πρωινό, μεσημεριανό, βραδινό. Εκτός αν δεν έχετε άλλο τρόπο να ενημερώσετε το διατροφολόγο σας και του δίνετε αναφορά μέσω διαδικτύου.
 19. «βασίζεστε στην ευγένεια των ξένων» όταν κοινωνικοποιείστε στο διαδίκτυο. Δεν είστε η Μπλανς Ντιμπουά και το FB δεν είναι το Λεωφορείο ο Πόθος.

Εάν είστε εντελώς εκτός της σημερινής πραγματικότητας και χρειάζεστε βοήθεια για τη δημιουργία σελίδας Facebook, Instagram κ.ά.. αφήστε το σε εμάς. Στην Athanasiadis Group αναλαμβάνουμε να την κατασκευάσουμε για σας. Επισκεφτείτε την ιστοσελίδα μας https://athanasiadis.website/ για περισσότερες λεπτομέρειες.

Σχολιάστε