Πώς φτιάχνω λογαριασμό email

Το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο (αγγλικά e-mail, email ή mail) είναι μια Υπηρεσία του Διαδικτύου, η οποία επιτρέπει τη συγγραφή, αποστολή, λήψη και αποθήκευση μηνυμάτων με χρήση ηλεκτρονικών υπολογιστών, ή κινητών. Σήμερα, χρησιμοποιούμε και το mail μας σε άλλες εργασίες. Για παράδειγμα για να δημιουργήσουμε ένα προφίλ στο Facebook, να εγγραφούμε σε κάποιο site και πολλά άλλα, συμπληρώνουμε απαραίτητα ένα email. Πώς όμως φτιάχνω λογαριασμό email στον υπολογιστή ή το κινητό μου; Να διευκρινίσουμε σε αυτό το σημείο πως υπάρχουν emails που η εγγραφή, αλλά και η χρήση τους, είναι δωρεάν, αλλά υπάρχουν και άλλα συστήματα στα οποία απαιτείται κάποια ετήσια συνδρομή. Εμείς θα ασχοληθούμε με την πρώτη κατηγορία.

Ας δούμε λοιπόν, πώς φτιάχνω λογαριασμό email σε απλά βήματα:

Gmail:

Το Gmail είναι η υπηρεσία mail που χρησιμοποιεί η εταιρεία Google για ανταλλαγή μηνυμάτων αλλά και για chat.

gmail πώς φτιάχνω email Πώς φτιάχνω email στο Gmail.

ΒΗΜΑ 1ο: Στη γραμμή διευθύνσεων του browser πληκτρολογείτε το εξής URL:  www.gmail.com και ο browser σας πηγαίνει στην κεντρική σελίδα του gmail. ΒΗΜΑ 2ο: Ψάχνετε να βρείτε την επιλογή που λέει «ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ» μιας και πρόκειται να φτιάξετε νέο λογαριασμό κι έπειτα επιλέγετε αν ο λογαριασμός θα είναι για εσάς, την επιχείρησή σας ή το παιδί σας. ΒΗΜΑ 3ο: Συμπληρώνετε όλα τα στοιχεία που απαιτούνται στη φόρμα που εμφανίζεται

  • εκεί που ζητάει “Επιλέξτε το όνομα χρήστη” θα βάλετε υποχρεωτικά λατινικούς χαρακτήρες
  • καλή συμβουλή είναι να κάνετε το ίδιο και στον κωδικό πρόσβασης
  • το κομμάτι που ζητάει το τηλέφωνο είναι πλέον υποχρεωτικό για να σας έρθει ειδοποίηση στο κινητό και να επαληθεύσετε τα στοιχεία σας.
  • μόλις βάλετε τον αριθμό του κινητού σας, σας έρχεται ένας κωδικός με SMS τον οποίο σας ζητάει να πληκτρολογήσετε για να συνεχίσετε με την εγγραφή κι έπειτα πατάτε επαλήθευση.
  • έπιετα σας ζητάει ένα δεύτερο email επαλήθευσης και αριθμό κινητού προεραιτικά. Σε περίπτωση που αντιμετωπίσετε κάποιο πρόβλημα με αυτόν τον λογαρισμό (π.χ. να κλειδώσει για κάποιον λόγο), σας στέλνει η gmail τις απαραίτητες οδηγίες και κλειδιά στο δεύτερο email.
  • στην ίδια φόρμα σας ζητάει υποχρεωτικά να συμπληρώσετε ημερομηνία γέννησης και φύλο. Όσον αφορά το φύλο, μπορείτε να επιλέξετε ότι δεν θέλετε να το δηλώσετε.
  • η τελετυταία φόρμα αφορά τις ρυθμίσεις λογαριασμού που θα κάνετε. Η δεύτερη επιλογή σας δίνει τη δυνατότητα να επιτρέπετε ή όχι κάποιες επιλογές π.χ. διατήρηση ιστορικού, εξατομικευμένες διαφημίσεις, κ.ά., ενώ η πρώτη έχει προδιαμορφωμένες επιλογές.
  • πατάτε επιβεβαίωση και κλείνουν οι φόρμες εγγραφής

ΒΗΜΑ 4ο: Τσεκάρετε “Συμφωνώ” στη φόρμα με τους όρους παροχής υπηρεσιών και την πολιτική απορρήτου της GOOGLE κι έπειτα τσεκάρετε “συνέχεια με έξυπνες λειτουργίες” και “εξατομίκευση άλλων προϊόντων Google” ώστε να έχετε διαθέσιμα τα εργαλεία της Google. Τώρα είσαστε έτοιμοι να συνδεθείτε!!!

Hotmail:

Το Hotmail είναι η υπηρεσία mail που χρησιμοποιεί η εταιρεία Microsoft για ανταλλαγή μηνυμάτων αλλά και για chat.

Πώς φτιάχνω λογαριασμό email στο Hotmail.

ΒΗΜΑ 1ο: microsoft-outlook Συμπληρώνετε όλα τα στοιχεία που απαιτούνται στη φόρμα που εμφανίζεται. Στη γραμμη διευθύνσεων του browser πληκτρολογείτε το εξής URL: www.hotmail.com και ο browser σας πηγαίνει στην κεντρική σελίδα του Outlook. ΒΗΜΑ 2ο: Ψάχνετε να βρείτε την επιλογή που λέει “Δημιουργία δωρεάν λογαριασμού” μιας και πρόκειται να φτιάξετε νέο λογαριασμό. ΒΗΜΑ 3ο:

  • Εκεί που ζητάει “Νέα διεύθυνση ηλ. ταχυδρομίου” θα βάλετε υποχρεωτικά λατινικούς χαρακτήρες. Έχετε την δυνατότητα να επιλέξετε ποια θα είναι η κατάληξη του mail σας, και σε περίπτωση που το όνομα δεν είναι διαθέσιμο με κάποια κατάληξη, γι’ αυτό διαλέξτε μία από τη λίστα, αλλά να ξέρετε πως άπαξ και το επιλέξετε δεν μπορείτε να το αλλάξετε.
  • Καλή συμβουλή είναι να κάνετε το ίδιο και στον κωδικό πρόσβασης, καθώς επίσης να προσθέσετε και αριθμούς.
  • Στην επόμενη φόρμα σας ζητάει υποχρεωτικά το όνομα και το Επίθετό σας, είτε με ελληνικούς είτε με λατινικούς χαρακτήρες.
  • Έπιετα ζητάει χώρα και ημερομηνία γέννησης.
  • Τέλος, πρέπει να λύσετε έναν γρίφο για να επιβεβαιωθεί ότι δεν είστε ρομπότ.

ΒΗΜΑ 4ο: Αν θέλετε, επιλέγετε να παρμείνετε συνδεδεμένοι και να εφαρμοστούν οι προεπιλεγμένες ρυθμίσεις. Είσαστε έτοιμοι!!!

Yahoo:

Πώς φτιάχνω email στο Yahoo.

yahoo πώς φτιάχνω email ΒΗΜΑ 1ο: Στη γραμμή διευθύνσεων του browser πληκτρολογείτε το εξής URL: www.yahoo.com και ο browser σας πηγαίνει στην κεντρική σελίδα του Yahoo. ΒΗΜΑ 2ο: Στο μενού που υπάρχει στην κορυφή, βρίσκετε την επιλογή που λέει ταχυδρομείο και κάνετε κλικ σε αυτήν. ΒΗΜΑ 3ο: Στη νέα σελίδα που εμφανίζεται πάνω δεξιά υπάρχει η επιλογή “ΕΓΓΡΑΦΗ” ή “Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό” και κάνετε κλικ σε αυτή. ΒΗΜΑ 4ο: Συμπληρώνετε όλα τα απαιτούμενα στοιχεία στη φόρμα που εμφανίζεται.

  • Πλήρες όνομα
  • Νέο Yahoo email
  • Δημιουργία κωδικού πρόσβασης
  • Έτος γέννησης
  • Αποδοχή
* Και εδώ στην επιλογή “Επιλέξτε το όνομα χρήστη σας” θα βάλετε υποχρεωτικά λατινικούς χαρακτήρες. ** Καλή συμβουλή είναι να κάνετε το ίδιο και στο κωδικό πρόσβασης, ο οποίος χρειάζεται τουλάχιστον οχτώ χαρακτήρες, μεταξύ των οποίων τουλάχιστον ένα κεφάλαιο γράμμα και έναν αριθμό. Είναι επίσης υποχρεωτικό να εισάγετε αριθμό κινητού τηλεφώνου.

ΒΗΜΑ 5ο: Τέλος, εισάγετε τον κωδικό μιας χρήσης που θα σας έρθει στο κινητό, κάνετε κλίκ στη «Δημιουργία Λογαριασμού» και μετά «αποδοχή όρων χρήσης». (Αν θέλετε κάνετε uncheck στην επιλογή «Επικοινωνείτε μαζί μου ενίοτε για ειδικές προσφορές, διαφημίσεις και χαρακτηριστικά Yahoo»). Μέσα από απλά βήματα προσπαθήσαμε να σας βοηθήσουμε στο ερώτημά σας πώς φτιάχνω λογαριασμό email. Γράψτε οποιαδήποτε απορία σας παρακάτω στον χώρο των σχολίων.

Διαβάστε ακόμη: Αρχείο PDF

9 σκέψεις στο “Πώς φτιάχνω λογαριασμό email”

    • Γειά σας,
      Ακολουθήστε βήμα βήμα τις οδηγίες. Το gmail είναι από τα πιο εύκολα. Υπάρχει κάποιο σημείο που σας δυσκολεύει;

      Απάντηση
    • Καλησπέρα,
      Μπαίνεις στη σελίδα https://www.facebook.com/
      Πατας το κουμπί “δημιουργία νέου λογαριασμού”
      Συμπληρώνεις την φόρμα με τα στοιχεία που σου ζητάει.
      Κάνεις είσοδο με τα στοιχεία σου.

      Απάντηση

Σχολιάστε