Domain name

To Domain Name (όνομα ιστοχώρου) είναι η διεύθυνση μιας ιστοσελίδας στο διαδίκτυο!

Συνήθως αναφέρεται στη διεύθυνση της αρχικής σελίδας μιας εταιρείας.

Όταν κάποιος πληκτρολογήσει το Domain name σας σε έναν browser (περιηγητή ιστοσελίδων), θα μεταφερθεί στην ιστοσελίδα σας. Κάθε Domain είναι μοναδικό. Κάτω από αυτό το Domain χτίζονται οι ιστοσελίδες μιας εταιρείας, ενός blog κλπ. Όλες οι ονομασίες των άλλων ιστοσελίδων ενός site αρχίζουν με το Domain name. Δείτε τα ονόματα των ιστοσελίδων στο site μου. 🙂

Στη σελίδα του Domain που οδηγείται ο χρήστης, συνήθως είναι η αρχική σελίδα, η οποία περιέχει μια σελίδα καλωσορίσματος και γενικά στοιχεία όλου του site.

Για να κατοχυρώσετε ένα Domain θα πρέπει πρώτα να ελέγξετε τη διαθεσιμότητά του και να το κατοχυρώσετε το συντομότερο δυνατόν, τοποθετώντας τα στοιχεία σας κατά τη διαδικασία κατοχύρωσης. Αν καθυστερήσετε, υπάρχει περίπτωση να προλάβει να το κατοχυρώσει κάποιος άλλος.
Μπορείτε να δοκιμάσετε εναλλακτικά διάφορα Domain names, αλλάζοντας το όνομα η βάζοντας παύλα ανάμεσα στις λέξεις
.

Οι κανόνες που πρέπει να ακολουθήσετε είναι απλοί:

  • Βάζετε σύντομο όνομα (προτείνω μέχρι 12 χαρακτήρες).
  • Βάζετε μόνο λατινικούς πεζούς χαρακτήρες (Τα κεφαλαία δεν λαμβάνονται υπ’ όψιν στο όνομα).
  • Προσπαθούμε να βρούμε όνομα που να ταιριάζει με την ιστοσελίδα που θα κάνουμε. πχ http://www.my-calendar.gr (site που με απλές οδηγίες βοηθάει να κατασκευάσετε προσωπικό ημερολόγιο με δικές σας φωτογραφίες!!)
  • Το όνομα να είναι εύηχο στα ελληνικά και να προφέρεται εύκολα, χωρίς να μπερδεύει. πχ το Domain www.efkairia.gr θα μπορούσε να το γράψει κάποιος και σαν www.eykairia.gr η www.efkeria.gr

λάμπα που ανάβει και γράφει καλή ιδέα

Τα Domain στο εξωτερικό πωλούνται πολύ ακριβά. Πολλοί πιστεύουν οτι ένα καλό Domain Name είναι επενδυτική ευκαιρία. Μπορεί αργότερα να πουληθεί ακόμη και εκατομμύρια ευρώ!!! Παραδείγματος χάριν, στην περίπτωση του vodka.com, πουλήθηκε 3 εκ. δολάρια ή το cazino770.com στα 344 χιλ. δολάρια.

Από τις σοβαρές εταιρείες στον χώρο του internet είναι η Fastpath.
Δημιουργήθηκε για να καλύψει τους ιδιώτες και τις εταιρίες που αναζητούν φθηνό και αξιόπιστο web hosting.
Η προσπάθειά τους ήταν και παραμένει, η παροχή ποιοτικών υπηρεσιών φιλοξενίας και η γρήγορη και αποτελεσματική τεχνική υποστήριξη των υπηρεσιών που προσφέρουν.


Στόχος της Fastpath είναι να παρέχει στους πελάτες της την καλύτερη δυνατή εμπειρία Web hosting. Έχουν ορίσει υψηλά standards για τις υπηρεσίες του. Έμειροι τεχνικοί αντιπετωπίζουν άμεσα όλες τις υποθέσεις και είναι έτοιμοι να ακούσουν κάθε στιγμή τις ανησυχίες σας και να τις αντιμετωπίσουν με χαμόγελο.

Με παρουσία στον χώρο του ελληνικού διαδικτύου από το 2014, μπορούν να εγγυηθούν για την υψηλή ποιότητα υπηρεσιών, αλλά και την ασφάλεια των δεδομένων των πελατών τους.

Κατοχυρώστε ή μεταφέρετε τα gr domains σας σήμερα!

Μέσω του πολύ φιλικού site τους, μπορείτε να κατοχυρώνετε τα domains που επιθυμείτε σε πραγματικό χρόνο με τις πιο δημοφιλείς καταλήξεις!
Συγκεκριμένα, εκτός από όλες τις καταλήξεις .gr, μπορείτε να κατοχυρώσετε domains με κατάληξη .eu, .com, .net, .org, .biz, .info, .mobi & .cn και όλα αυτά μέσα από το ίδιο περιβάλλον διαχείρισης στις καλύτερες τιμές τις αγοράς και με δυνατότητα παραγγελίας / διαχείρισης / ανανέωσης όλων των υπόλοιπων υπηρεσιών της Fastpath.

Η μέγιστη δυνατή ασφάλεια μέσω κρυπτογράφησης SSL 256bit και η ευκολία χρήσης του Control Panel αποτελούν εγγύηση για τις υπηρεσίες τους.
Είναι εγκεκριμένοι καταχωρητές ονομάτων χώρου .gr της Ε.Ε.Τ.Τ. Συνεργάζονται με έναν απ’ τους μεγαλύτερους registrars για τα διεθνή domains.
Μπείτε στο site της Fastpath και με εύκολο τρόπο ψάξτε την διαθεσιμότητα του ονόματος που σας ενδιαφέρει και κατοχυρώστε το αμέσως. Το φιλικό περιβάλλον θα σας βοηθήσει βήμα-βήμα. Μπορείτε επίσης να καταχωρήσετε τις ιστοσελίδες σας στη εταιρεία με απλό τρόπο.

Ενδεικτικά αναφέρω τις τιμές που αρχίζουν από 20 ευρώ/ 2 έτη και φιλοξενία ιστοσελίδων από 2.5 ευρώ / μήνα

Σχολιάστε