Αποθήκευση στα clouds

Αναρωτιέστε τι είναι τα clouds και σε τι θα σας χρησιμεύσει η αποθήκευση στα clouds; Ιδού η απάντηση.

Καθίσατε το βράδυ και φτιάξατε μια ωραία παρουσίαση με το powerpoint. Ξοδέψατε ώρες για να βρείτε τις καλύτερες φωτογραφίες και σκεφτήκατε το καλύτερο κείμενο, ώστε η παρουσίασή σας να είναι άψογη. Το έχετε σώσει στον υπολογιστή σας και τώρα ετοιμάζεστε να το αντιγράψετε σε ένα usb stick -μιας και είναι μεγάλο το αρχείο- και αύριο με το καλό να το δείξετε στη δουλειά σας.
Και ξαφνικά αντιλαμβάνεστε οτι δεν έχετε usb stick για αντιγραφή.

Λύσεις:

  1. Πανικοβάλλεστε και δεν ξέρετε τι να κάνετε.
  2. Παίρνετε ένα καλό φιλαράκι τηλέφωνο και, αφού σας βεβαιώσει οτι έχει φλασάκι στο σπίτι του, ξεκινάτε να πάτε εκεί.
  3. Παίρνετε όλο τον υπολογιστή σας την άλλη μέρα στο γραφείο. Κι αν είναι φορητός δεν πειράζει. Αν είναι επιτραπέζιος όμως… καλύτερα να ρωτήσετε πρώτα τον γιατρό σας.

Τη λύση σε αυτό το πρόβλημα, αλλά και σε άλλα σημαντικότερα, όπως την κοινή χρήση ενός αρχείου από πολλά άτομα, ή ακόμη την μόνιμη αποθήκευση τους σε ένα χώρο που θα είναι προσβάσιμος από οποιονδήποτε υπολογιστή, tablet ή κινητό, έρχεται να δώσει η υπηρεσία της microsoft.
Το Windows OneDrive.
To OneDrive είναι ένας χώρος στο Internet που διατίθεται από την Microsoft. Εκεί, αφού εγγραφείτε ως χρήστες, μπορείτε να ανεβάζετε σχεδόν όλα τα έγγραφά σας και να έχετε πρόσβαση σε αυτά, από οποιονδήποτε άλλο υπολογιστή ή smartphone.
Επίσης μπορείτε να δώσετε μια διεύθυνση Internet που αντιστοιχεί σε ένα αρχείο σας κι έτσι κάποιος άλλος χρήστης να κατεβάσει αυτό το αρχείο στον υπολογιστή του.

🙂 Ακούγεται τόσο υπέροχο όσο ακριβώς είναι!

Η ίδια η Microsoft μας λέει:

Αποθηκεύστε, αποκτήστε πρόσβαση και μοιραστείτε χιλιάδες έγγραφα, φωτογραφίες και αρχεία του Microsoft Office στο Windows OneDrive. Το OneDrive προστατεύει, με χρήση κωδικού πρόσβασης τα αρχεία σας, ώστε να ελέγχετε ποιος μπορεί να έχει πρόσβαση σε αυτά.

Συνεργάζεται με το Office

Δημιουργήστε, προβάλετε, επεξεργαστείτε και μοιραστείτε αρχεία του Microsoft Word, του Excel, του PowerPoint και του OneNote στο Internet με το OneDrive ακόμη και εάν δεν έχετε εγκαταστήσει το Microsoft Office στον υπολογιστή σας.

Καταπληκτικό για φωτογραφίες και βίντεο

Στείλτε εύκολα και μοιραστείτε φωτογραφίες και βίντεο, ώστε να μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε αυτά στο Internet. Μοιραστείτε ένα αρχείο, έναν ολόκληρο
φάκελο ή ένα άλμπουμ φωτογραφιών με όποιον θέλετε ακόμη και με ένα ολόκληρο κοινωνικό δίκτυο.

Μοιραστείτε μόνο ό,τι θέλετε

Το OneDrive κάνει την κοινή χρήση εύκολη υπόθεση. Με τα δικαιώματα που ελέγχετε, μπορείτε να αποφασίσετε ποιος έχει πρόσβαση στα έγγραφα, τις φωτογραφίες και τα αρχεία του Office. Μοιραστείτε έγγραφα με μεμονωμένα άτομα, με ομάδες και δίκτυα στα οποία ανήκετε ή, εάν δεν θέλετε, με κανέναν απολύτως.

Μοιραστείτε πληροφορίες με άλλα άτομα στέλνοντας μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου συνδέσεις στα έγγραφα και τις φωτογραφίες που στέλνετε στο SkyDrive.

Τρόπος χρήσης
Κατ’ αρχάς πηγαίνετε στην διεύθυνση της Microsoft OneDrive.
Αν έχετε ήδη λογαριασμό στην Microsoft μπορείτε να δώσετε τα στοιχεία σας και να μπείτε (δηλαδή το email και τον κωδικό που δηλώσατε).
Αν δεν διαθέτετε λογαριασμό, πατήστε το κουμπί “εγγραφή” και δώστε τα στοιχεία που σας ζητάει. Μην ξεχνάτε οτι τα στοιχεία τα δίνετε στην Microsoft, άρα έχετε ασφάλεια δεδομένων.
Μόλις μπείτε θα δείτε τα διάφορα μενού του προγράμματος.

Για προσθήκη αρχείων

Πατάτε προσθήκη αρχείων που βρίσκεται επάνω, στην πρώτη σειρά, περίπου στο μέσον της οθόνης. Στη συνέχεια, πατάτε Αναζήτηση και ανεβάζετε το αρχείο σας. Τέλος, πατάτε Αποστολή.

Αν θέλετε να δημιουργήσετε φακέλους, πατάτε το εικονίδιο του φακέλου που είναι αριστερά από το “Προσθήκη αρχείων”.
Πατώντας τα κουμπάκια στα δεξιά μπορείτε να αλλάξετε τον τρόπο που βλέπετε τα αρχεία. Aν πατήσετε το δεξί πλήκτρο, σας δείχνει τα αρχεία με τη σειρά.
Στα δεξιά του κάθε αρχείου, δίπλα από το μέγεθος του αρχείου, υπάρχει ένα στρογγυλό εικονίδιο. Αν το πατήσετε, θα παρατηρήσετε στα δεξιά, στον τομέα Κοινή χρήση, ότι υπάρχει η λέξη “Λήψη σύνδεσης”. Από εκεί μπορείτε να δείτε την «ιντερνετική» διεύθυνση που αντιστοιχεί στο αρχείο σας.
Μπορείτε να τη στείλετε σε έναν άλλο χρήστη μέσω email, για να κατεβάσει το αρχείο σας.

Δοκιμάστε το και είμαι σίγουρος ότι θα σας ενθουσιάσει!

Αν για οποιονδήποτε λόγο αντιμετωπίζετε πρόβλημα με τον υπολογιστή σας ή τη σύνδεσή σας, έχουμε τη λύση! Επισκεφτείτε την ιστοσελίδα μας Action Computers και θα βρείτε την τεχνική υποστήριξη που αναζητάτε, για οποιοδήποτε θέμα προκύψει.

 

Διαβάστε ακόμη: Αρχείο PDF

4 σκέψεις στο “Αποθήκευση στα clouds”

Σχολιάστε