Πώς κάνω Format;

Τι είναι το Format και πώς γίνεται;

Πολλές φορές μ’ έχουν ρωτήσει πως μπορεί κάποιος να κάνει format (μορφοποίηση) στον δίσκο του υπολογιστή του.

Ευτυχείτε… ήρθε η ώρα να το μάθετε όλοι οι ενδιαφερόμενοι.
Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.

Κατ’ αρχάς να πούμε τι είναι format, γιατί δεν είναι αρκετά ξεκάθαρο για τους πολλούς.

Όχι όχι καμιά σχέση με τους παλιούς δίσκους βινυλίου και γενικά δεν γράφουμε τίποτα στον δίσκο με χάραγμα παρά μόνο με ηλεκτρομαγνητισμό.

Πάμε να δουμε Πώς κάνω Format;

Το Format ή μορφοποίηση είναι η διαδικασία με την οποία προετοιμάζουμε έναν δίσκο (σκληρό ή CD) για εγγραφή δεδομένων. Όταν αγοράζουμε έναν σκληρό δίσκο, δεν μπορούμε να γράψουμε κατ’ ευθείαν επάνω του πληροφορίες. Και αυτό γιατί ο ίδιος δίσκος μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε διαφορετικούς τύπους υπολογιστών.

Έτσι, μόλις τον τοποθετήσουμε στον υπολογιστή μας, πρέπει να τον μορφοποιήσουμε, ώστε να αναγνωρίζεται από τον υπολογιστή μας και από οποιονδήποτε συμβατό υπολογιστή με τον δικό μας. Π.χ. αν μορφοποιήσουμε έναν δίσκο σε Macintosh, δεν θα δουλέψει στο PC μας, γιατί έχουν διαφορετικό τρόπο εγγραφής δεδομένων. Θα δουλέψει θαυμάσια σε έναν άλλον MAC.

Η μορφοποίηση ορίζει τον χώρο εγγραφής δεδομένων και ένα index (ευρετήριο) που περιέχει το όνομα του αρχείου, το μέγεθός του, ποιες περιοχές καταλαμβάνει κλπ. Έτσι ο υπολογιστής βρίσκει γρήγορα την κάθε εγγραφή. Θα μπορούσαμε απλά να το δούμε σαν μια τεράστια κυκλική περιοχή, όπου είναι χωρισμένη σε ομόκεντρα τμήματα. Το πρώτο τμήμα το χρησιμοποιούμε για να κρατάμε τα στατιστικά όλων των άλλων τμημάτων. Πού βρίσκεται δηλαδή το καθένα, τι περιέχει μέσα κλπ.

Έτσι, ο υπολογιστής, πριν πάει σε κάποια περιοχή για να διαβάσει τα δεδομένα, περνάει πρώτα από το index και βλέπει πού βρίσκονται αυτά που ψάχνει. Κάπως έτσι βρίσκουμε πληροφορίες κι εμείς, από ένα βιβλίο βλέποντας τα περιεχόμενά του.

Από τα παραπάνω καταλαβαίνουμε ότι το format, μιας και ορίζει όλες τις περιοχές την στιγμή που ξεκινάει, φυσικά διαγράφει τα πάντα από τον δίσκο και ορίζει ξανά από την αρχή τις περιοχές αλλά και το Index των αρχείων.

Γι’ αυτό το format σβήνει οριστικά* όλα τα δεδομένα που προϋπήρχαν στο δίσκο.

Πριν λοιπόν ξεκινήσετε την διαδικασία, βεβαιωθείτε ότι έχετε αντιγράψει τα πολύτιμα δεδομένα σας κάπου αλλού. Αρκούν 3-4 δεύτερα αφού ξεκινήσει η διαδικασία για να διαγραφούν τα δεδομένα. Οπότε πρέπει να κινηθείτε πολύ προσεκτικά.

Πώς κάνουμε format σε έναν σκληρό δίσκο που έχουμε συνδέσει εσωτερικά ή και εξωτερικά (με usb).

Οι παρακάτω οδηγίες αφορούν τα windows XP. Για τις υπόλοιπες εκδόσεις είναι λίγο διαφορετικοί οι τρόποι. Αν θέλετε οδηγίες για άλλο λειτουργικό παρακαλώ να μου στείλετε email με το αίτημά σας. Θα χαρώ να σας βοηθήσω.

Πάμε για format λοιπόν!

Πατάμε με τη σειρά τις επιλογές Εναρξη / Πίνακας ελέγχου/ Εργαλεία διαχείρισης/ Διαχείριση υπολογιστή.

Στο αριστερό τμήμα, πατάμε στην λέξη Αποθήκευση (διπλό κλικ).

Και τέλος, στη διαχείριση δίσκων.

Στο δεξιό τμήμα, εμφανίζονται όλοι οι δίσκοι που υπάρχουν στο σύστημά μας.

Πηγαίνουμε στο τμήμα κάτω δεξιά και ψάχνουμε τον δίσκο που θέλουμε να τον κάνουμε format. Οι δίσκοι εμφανίζονται με το νούμερό τους. Δίσκος 1, Δίσκος 2 κλπ. και επίσης βλέπουμε και τα διαμερίσματα που χωρίζεται ένας δίσκος.

Μπορούμε να καταλάβουμε έναν δίσκο από το μέγεθός του Επίσης, αυτός που δεν είναι μορφοποιημένος γράφει δεν “Δεν έχει εκχωρηθεί”.

Το πλατό και οι κεφαλές του σκληρού δίσκου

Κάνουμε ένα κλικ επάνω στο όνομα του δίσκου πχ. Δίσκος 2.

ΠΡΟΣΟΧΗ θα διαγραφούν οριστικά όλα τα δεδομένα. Βεβαιωθείτε ότι επιλέξατε τον επιθυμητό δίσκο και όχι άλλον.

Και επιλέγουμε προετοιμασία δίσκου.

Προετοιμασία δίσκου:

Αφού τελειώσει η προετοιμασία κάνουμε δεξί κλικ στο δεξί τμήμα και επιλέγουμε Νέο διαμέρισμα. Πατάμε στην συνέχεια επόμενο τσεκάρουμε το Πρωτεύον διαμέρισμα και επόμενο. Ορίζουμε το μέγεθος του δίσκου που θέλουμε η απλά αφήνουμε αυτό που μας προτείνει. (Σ’ αυτό το σημείο μπορούμε να διαιρέσουμε τον δίσκο σε 2 ή περισσότερα διαμερίσματα).

Στο επόμενο βήμα κάνουμε αντιστοίχιση γράμματος δίσκου (το αφήνουμε αυτό που μας προτείνει) και πατάμε επόμενο.

Σύστημα αρχείων (επιλέγουμε NTFS)

Μέθοδος μονάδας εκχώρησης (Επιλέγουμε Προεπιλογή)

Στην ετικέτα τόμου: γράφουμε ένα όνομα που θέλουμε να έχει ο Δίσκος (συστήνω μέχρι 10 χαρακτήρες και λατινικούς)

Τσεκάρουμε το κουτάκι στη Γρήγορη Διαμόρφωση και πατάμε επόμενο.

Και τέλος!

Η όλη διαδικασία κρατάει 2-3 λεπτά.

Όταν τελειώσετε, ο δίσκος εμφανίζεται πλέον και στις συσκευές από το εικονίδιο Ο υπολογιστής μου.

(Εάν δεν υπάρχει στην επιφάνεια εργασίας, μπορείτε να το δείτε από το μενού Έναρξη / Ο υπολογιστής μου).

*  Επεξηγήσεις

Ο ορος “οριστικά” ειναι σχετικός. Ενας τεχνικός υπολογιστών μπορεί να επαναφέρει τα δεδομένα εφοσον υπάρχουν οι καταλληλες προυποθέσεις, αλλα ειναι μια δυσκολη δουλειά με μεγάλο κόστος, χωρίς να ειναι εγγυημένη η επαναφορά όλων των αρχείων. Γι’ αυτόν τον λόγο θεωρούμε την διαγραφή των αρχείων οριστική

33 σκέψεις στο “Πώς κάνω Format;”

 1. Στο κείμενο που έχω γράψει υπάρχουν 2 . Ήθελα να χρησιμοποιήσω εισαγωγικά, αλλά….. δεν. Στο πρώτο ήθελα να πω: για να το σώσω και στο δεύτερο ή θα του πέσει βαρύ. Φυσικά αυτές τις 2 εκφράσεις τις χρησιμοποιώ μεταφορικά, γι’αυτό κι ήθελα να τις βάλω σε εισαγωγικά.

  Απάντηση
  • Καλησπέρα Ειρήνη,
   Επειδή αλλάζουν συχνά τα δεδομένα και ο τρόπος επανεγκατάστασης των windows Θα πρέπει να μου πεις το μοντέλο του laptop.
   Όταν το αγόρασες είχε dvd με τα windows;
   Προσοχή πάντως γιατί το format διαγράφει πλήρως όλες τις εφαρμογές με τις ρυθμίσεις τους και φυσικά και τα προσωπικά σου αρχεία. Θα πρέπει να σιγουρευτείς ότι τα έχεις πάρει όλα ένα backup και μετά να κάνεις format.
   Για να εγκαταστήσεις Linux θα πρέπει να χωρίσεις τον δίσκο σε 2 περιοχές (partition) και στην δεύτερη να εγκαταστήσεις το linux.
   Δεν βρίσκω προσωπικά κάποιο νόημα στην εγκατάσταση 2 λειτουργικών εκτός αν θέλεις να πειραματιστείς με το Linux. Τα Windows σε καλύπτουν πλέον σε όλες τις εργασίες σου.
   Το αν υπάρχουν 2 λειτουργικά στον ίδιο δίσκο δεν επιβαρύνει την λειτουργία του υπολογιστή μιας και θα τρέχει ή το ένα ή το άλλο. Γενικά το Linux χρειάζεται λιγότερους πόρους για να λειτουργεί.
   Αν δεν γνωρίζεις τεχνικά καλό θα ήταν να μην ασχοληθείς με την εγκατάσταση 2 λειτουργικών και να την δώσεις να την κάνει κάποιος τεχνικός.

   Απάντηση
 2. Καλησπέρα, έχω ένα lenovo laptop που το είχα πάρει το 2010. Τώρα πια είναι σε μια άθλια κατάσταση και για να <> αποφάσισα να του κάνω format. Θέλω να ρωτήσω:
  1) πως μπορώ να του κάνω φορμάτ; Έχω windows 7.
  2) θέλω μετά να εγκαταστήσω Linux. Πως γίνεται;
  3) έχει νόημα να βάλω και linux και windows στο laptop ή <>;
  Ευχαριστώ πολύ!

  Απάντηση
 3. θα χασω τα windows χπ αν κανω φορματ, και τους drivers απο καρτες κλπ???
  ή μονο διαγραφει τα προσωπικα μου αρχεια και προγραμματα?

  Απάντηση
  • Αγαπητέ Δημήτρη οπως εξηγω και στο άρθρο, με το φορματ διαγραφονται τα παντα. Κατα συνέπεια θα πρεπει να πάρεις αντίγραφα όλα τα αρχεία σου και να ψαξεις για τους drivers του υπολογιστή σου. Μην κάνεις τίποτα αν δεν παρεις αντίγραφα.

   Απάντηση
 4. Καλησπέρα,θέλω να κάνω φορμάτ στον υπολογιστή μου ο οποίος έχει πρόβλημα με τα cd.Κάτι έχει πάθει και δεν δέχεται cd,dvd κλπ…Επομένως,δεν μπορώ μετά το φορμάτ να περάσω τα xp.Υπάρχει τρόπος να κάνω φορμάτ χωρίς να διαγράψω τα xp;Ο παραπάνω τρόπος που μας δίνεις χρειάζεται επανεγκατάσταση των windows;

  Απάντηση
  • Καλησπέρα.
   Κατ’ αρχάς format σημαίνει την ολική διαγραφή των δεδομένων απο ένα δίσκο.
   Οπότε δεν μπορείς να κανεις φορμάτ και να κρατήσεις ταυτοχρονα τα δεδομένα σου εκτος αν κάνεις αντιγραφα.
   Αν δεν εχεις CD θα πρέπει απλά να σκεφτεις την επισκευή των windows.
   Αν πάλι θελεις να εγκαταστήσεις τα windows θα πρεπει να βάλεις ένα CD που να δουλευει, στον υπολογιστή σου.
   Το παρων άρθρο αναφέρεται στο format ενός δίσκου βήμα-βήμα. Δεν περιγραφω την εγκατάσταση των windows.

   Απάντηση
 5. kalhmera se parakalw an mporeis na me voithiseis tha xarw polu..thelw na kanw format sto pc mou einai windows vista mporeis mipws na me voithiseis an theleis..euxaristo ek ton proteron

  Απάντηση
  • καλημέρα.
   Σε ευχαριστώ για το μήνυμά σου.
   Η επανεγκατάσταση των windows vista αν και δεν είναι πολύπλοκη απαιτεί κάποιες γνώσεις βαθύτερες απο αυτές της τυπικής χρήσης του υπολογιστή. Επειδή λοιπόν έχει διάφορες παραμέτρους που αλλάζουν απο υπολογιστή σε υπολογιστή θα σου δώσω γενικές κατευθύνσεις.
   Κατ’ αρχάς να τονίσω οτι το format διαγράφει όλα τα δεδομένα απο τον δίσκο. Φρόντισε να πάρεις αντίγραφα των αρχείων σου πρίν ξεκινήσεις οτιδήποτε.
   1) Θα πρέπει να έχεις το CD των windows και τον σειριακό αριθμό τους.
   2) Θα πρέπει να ρυθμίσεις τον υπολογιστή σου να ξεκινάει απο CD σαν προτεραιότητα και όχι απο τον σκληρό δίσκο. (Η ρύθμιση αυτή γίνεται απο το BIOS. Εναλλακτικά κάποιοι υπολογιστές με το που ξεκινάνε εμφανίζουν μια επιλογή για να διαλέξεις απο που θα κάνουν Boot.)
   3) Αφού ξεκινήσει ο υπολογιστής απο το cd θα σου εμφανίσει επιλογή σε ποιό δίσκο θα κάνει εγκατάσταση.
   Επιλέγεις τον δίσκο σου. Επιλέγεις να το κάνει διαμόρφωση (να τον διαγράψει δηλαδή απο όλα τα παλιά αρχεία).
   Και το αφήνεις να συνεχίσει την εγκατάσταση.
   4) Προς το τέλος θα σου ζητήσει να εισάγεις τον σειριακό αριθμό.
   5) Οταν ολοκληρωθεί η εγκατάσταση θα πρέπει να ελέγξεις (Ο υπολογιστής μου/ δεξί κλικ/ ιδιότητες/ Διαχείριση συσκευών) αν εγκαταστάθηκαν όλοι οι drivers. Αν υπάρχουν ερωτηματικά θα πρέπει να αναζητήσεις τους drivers στο internet και να τους εγκαταστήσεις εσύ.

   Απο αυτό το σημείο και μετά ο υπολογιστή σου ειναι έτοιμος για γενική χρήση.
   Για να ολοκληρώσεις την εγκατάσταση θα πρέπει να εγκαταστήσεις και τα προγράμματα που χρησιμοποιείς.(Antivirus, word κλπ, video player, αντιγραφικό πρόγραμμα κλπ)

   Εναλλακτικά, αν είσαι απο θεσ/νίκη, μπορεί να το αναλάβει και η «Action computers» σε πολύ ειδική τιμή 🙂

   Απάντηση
 6. Γεια χαρα. Εγω εχω εναν δευτερο σκληρο που εχει μεσα εγκατεστημενα windows (ηταν σε αλλον η/υ) τον συνδεω στον δικο μου και κανω την διαδικασια??? να ξεκινησω δηλαδη τον η/υ με δυο σκληρους?? δεν θα μπερδευτει το συστημα??

  Απάντηση
  • Γειά χαρά.
   Στο bios θα πρέπει να ρυθμίσεις απο ποιό δίσκο θα ξεκινήσει ο υπολογιστής.
   Ετσι δεν θα εχεις πρόβλημα εκκίνησης του συστηματος.

   Απάντηση
 7. προσπαθώ να κάνω RORMAT και διαμόρφωση δίσκου αλλα κατι δεν κάνω σωστά.
  παταω F2 και μπαίνω στο BIOS μετά BOOT μετά τσεκαρω drive CD/DVD και επειδή έχω δύο cd rom με ρωτάει ποιο απο τα δύο επιθυμω . Κάνω επολογή πατάω F10 , αλλα δεν γίνεται τίποτα!!! Το PC κανει εκκινηση όπως πριν !!
  μηπως μπορεις να με βοηθήσης ?
  Το λειτουργικό είναι windows XP profesional SP2

  Απάντηση
  • καλημερα
   Μεχρι ενα σημειο τα πας καλά.
   Εχεις δυο CD. κάνεις την επιλογη του ενος για boot και βαζεις μεσα το cd των windows.
   Σιγουρεψου οτι εκανες την επιλογη να κανει boot απο cd.
   κανε save και επανεκίνηση.

   Στην εκκίνηση του υπολογιστή για λίγα δευτερολεπτα θα εμφανιστεί μήνυμα οτι θα μπουταρει απο το cd.
   Πρεπει να πατήσεις το enter εκει για να ξεκινησει η εγκατασταση.
   Αν δεν ξεκινάει η εγκατάσταση δυο τινα μπορει να συμβαίνουν.
   Το cd σου δεν ειναι καλό και δεν μπορει να κανει boot.
   Το drive σου εχει προβλημα. Σε αυτη την περιπτωση δοκίμασε να μπουταρεις απο το αλλο drive.

   Ελπίζω να σε βοήθησα λίγο.
   Δημητρης

   Απάντηση
 8. Καλισπερα θα ηθελα αν μπορεις να μου λυσεις μια απορια εχο ακουσει οτι υπαρχουν δυο τροποι για φορματ ενας με το cd ο απλος και ο αλλος απο τα dos ο δευτερος μου εχουν πει ειναι πιο καλος διοτι διαγραφει τα παντα αλλα ειναι πιο δισκολος αλιθευει?

  Απάντηση
  • καλημέρα.
   Λέγοντας φορμάτ φαντάζομαι οτι θέλεις να επανεγκαταστήσεις τα windows απο την αρχή.
   Υπάρχει μια σύγχυση σε αυτά που σου είπαν. και οι δύο τρόποι διαγράφουν τα πάντα (εφ’ όσον το επιλέξεις) και κάνουν καθαρή εγκατάσταση.
   Για μένα ο πιό σωστός ειναι να ξεκινήσεις απο το cd των windows και να κάνεις καθαρή εγκατάσταση διαγράφοντας τα πάντα αφου βέβαια εχεις πάρει τα αρχεία σου σε backup.
   καλή συνέχεια…

   Απάντηση
  • Ελπίζω την επόμενη φορά να μην χρειαστείς να φτάσεις στο φορματ. Ευχαριστώ για την απάντησή σου.

   Απάντηση
  • καλημέρα
   Παρακαλώ ακολουθήστε τις οδηγίες που περιγράφω στο άρθρο “Πώς κάνουμε format σε ένα σκληρό δίσκο”

   Απάντηση
 9. Μολις συνδεσα εναν WD 320gb BLUE εξωτερικα. Φυσικα με βγαζει οτι δεν εχει εκχωρηθει. Αλλα οταν πατω δεξι κλικ δεν με δινει την επιλογη ΝΕΟ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ. Τι μπορει να φταιει??

  Απάντηση
  • καλημερα.
   Πηγαινε πινακας ελεγχου/διαχειριση υπολογιστη/διαχειριση δισκων
   Στο κατω μερος του παραθυρου θα δείς τους δισκους σου.
   Κανε δεξι κλικ επάνω στον νεο δίσκο και επελεξε διαμόρφωση.
   ΠΡΟΣΟΧΗ μην επιλέξεις αλλο δισκο γιατι θα διαγραφουν όλα τα δεδομένα σου.

   Απάντηση
 10. Έλεγξα σημερα τη κάρτα δικτύου, τις θύρες USB (μου κάνει κόλπα και με το στικάκι για το ασύρματο) και πάλι δεν έφτιαξε. Το καθάρισα από ιούς επίσης. Οι θύρες του ρουτερ γίνεται να καούν όλες σε μια μέρα; Και πάλι αν καεί μια θύρα συνήθως αν δε κάνω λάθος, δε λειτουργεί καθόλου και όχι αυτό π συμβαίνει σε μένα! Θα πάω αύριο να αγοράσω καινούριο καλώδιο αν και έχω δοκιμάσει και με 2ο που λειτουργεί κανονικά και αν δε φτιάξει θα τα πάρω πολύ άσχημα!! Ευχαριστώ για τις συμβουλές πάντως!!

  Απάντηση
  • Αγαπητέ Γιώργο δυστυχώς μερικές φορές θαρρείς και κατοικεί ένα φάντασμα μέσα στον υπολογιστή. Θα επιμείνω στα προιγουμενα τεστ που σου συστησα να κάνεις.Αν γενικά εχεις προβλημα στις USB (πχ και με ενα στικακι) τοτε να σκεφτείς σοβαρα το φορματ. Νομίζω οτι δεν θα ειναι το καλωδιο.
   θα ηθελα παντως να με ενημερώσεις πως τελικα έλυσες αυτο το πρόβλημα.
   Ευχαριστώ

   Απάντηση
 11. Καλησπέρα Δημήτρη. Θέλω να σε ρωτήσω κάτι. Τις τελευταίες 2-3 μέρες ο Η/Υ μου εμφανιζει το συννεφάκι κα΄τω δεξιά δίπλα στο ρολόι αποσυνδέθηκε το καλώδιο δικτύου και κόβεται το Ιντερνετ στιγμιαία αλλά γίνεται συνεχώς.Το ρούτερ δεν έχει πρόβλημα συνδέεται κανονικά με άλλον υπολογιστή! Με φορμάτ υπάρχει περίπτωση να επιδιορθωθεί το πρόβλημα αλλιώς τι μπορεί να φταίει; Ευχαριστώ!

  Απάντηση
  • Καλημέρα Γιώργο
   Το πρόβλημά σου μπορεί να έχει διάφορες αιτίες.
   Επειδή ένα φορμάτ έχει κόστος ωρών αλλα και χαμένων αρχείων εγώ θα δοκίμαζα πρώτα να διαγράψω την εγγραφή της κάρτας δικτύου απο τις συσκευές (δεξι κλικ Ο υπολογιστής/ιδιότητες/διαχείριση συσκευών. Προσοχή υπάρχει περίπτωση να χρειαστείς drivers μετα για την επανεγκατάστασή της)και να αφήσω τον υπολογιστή να την ξαναδημιουργήσει.Αν δεν διορθωνόταν το πρόβλημα θα έβαζα αλλη καρτα δικτύου και θα δοκίμαζα με αυτήν να είμαι στο internet. Αν πάλι δεν ειχα αποτέλεσμα τοτε θα εκανα φορματ.
   Υ.Γ δοκίμασες να βάλεις το καλώδιο το δικό σου στην θύρα του ρουτερ που είναι συνδεδεμένος ο άλλος υπολογιστής??? Μήπως και έχεις καμμένη θύρα του ρουτερ???

   Απάντηση
 12. Μπορεις να μου δωσεις πληφοφοριες ετσι ωστε να κανω φορματ τον υπολογιστη μου χωρις cd. ειναι HP λαπτοπ και εχει απο μονο του win7 64bit… σε παρακαλω βοηθα με γιατι εχει αρχισει να με εκνευριζει. οτι προγραμμα και αν ξεκινησω ειτε ειναι παιχνιδια ειτε ταινια κολαει. και παιχνιδια που μπορει να παιξει κανονικα ο η/υ μου. Επισεις οταν βαζω να δω μια ταινια και επιλεγω ελληνικους υποτιτλους μου βγαζει κατι κινεζικα να πουμε. οποιο προγραμμα και αν ειναι αυτο. πχ BSplayer η το VCL..δεν αντεχω αλλο.. τεσπα. μπορεις να με βοηθησεις;

  Απάντηση
  • καλημέρα.
   Αν τα win7 τα έχεις εγκαταστήσει απο αντίγραφο DVD θα πρέπει να ξαναβάλεις υποχρεωτικά ένα DVD και να κάνεις εγκατάσταση.
   Εάν έχει απο το εργοστάσιο τα win7 τοτε θα πρέπει να πάς απο το “εναρξη/ όλα τα προγράμματα” και ψάξε να βρείς τα βοηθητικά προγράμματα της HP.Εκει πέρα θα βρείς ένα πρόγραμμα το οποίο σου λέει οτι κάνει εργοστασιακή επαναφορά του λειτουργικου. ( Έναρξη > Όλα τα προγράμματα > Recovery Manager > Recovery Manager ).
   Εναλλακτικά μπορείς να πατήσεις το F11 την ώρα που ξεκινάει ο υπολογιστής σου για να μπείς στο μενού επαναφοράς της εργοστασιακής εγκατάστασης των windows.
   Μην ξεχάσεις οτι η επαναφορά αυτή θα διαγράψει πλήρως όλα τα αρχεία σου.
   Μπορείς να δείς και την παρακάτω διεύθυνση.
   http://h10032.www1.hp.com/ctg/Manual/c01662134.pdf
   Καλή συνέχεια…

   Απάντηση
  • Προσωπικά χρησιμοποιώ το KMplayer.
   Με δεξί κλίκ εμφανίζεται το μενου.
   επιλέγεις subtitle/ load subtitle και τρέχεις το αρχείο των υπότιτλων.

   Απάντηση
 13. Καλημέρα και Καλή Χρονιά.
  Μπήκα τυχαία στην σελίδα σας ψάχνοντας να βρώ πληροφορίες για να κάνω format στον υπολογιστή μου .
  Με την αγορά του είχα τα vista μετά έβαλα τα windows 7 ,έχει κανένα χρόνο που μου βγάζει ότι δεν είναι τα αυθεντικά και τελευταία με πετάει εκτός ιντερνετ . Θέλω να κάνω format και να ξαναεγκαταστήσω τα vista .Eπειδη η διαδικασία για να φορτώσω όλα τα προγράμματα (office , nero , adobe , και ένα σωρό άλλα) κρατάει χρόνο θέλω να ρωτήσω άν υπάρχει κάποιος τρόπος να αντιγράψω απο τον C και να τα ξαναφορτώσω μετά το φορματ . Μου έχουν πει οτι αν αντιγράψω το Program Files και θελήσω να το εγκαταστήσω πάλι δεν γίνεται τίποτα . Υπάρχει άλλος τρόπος ή πρέπει να τα φορτώνω ένα ένα ;
  Ευχαριστώ
  Ι.Μ

  Απάντηση
  • καλησπέρα Ιωάννη και Χρόνια σου πολλά!
   Σε ευχαριστώ για την επίσκεψή σου στο yesmaster.gr
   Δυστυχώς αυτό που θέλεις δεν μπορεί να γίνει έτσι.
   Στα windows δεν μπορούμε να μεταφέρουμε τόσο απλά τα προγράμματα που τρέχανε σε προηγούμενο λειτουργικό.
   Κατα συνέπεια θα πρέπει αφού εγκαταστήσεις τα windows να εγκαταστήσεις και τα προγράμματα ένα ένα.

   νάσαι κάλα!
   Δημήτρης

   Απάντηση
 14. Μετά από πολλές αποτυχημένες προσπάθειες που έκανα με τους γνωστούς εύκολους τρόπους, αποφάσισα να πάρω και καμιά ιδέα από το internet και έτσι έπεσα στο site αυτό. Δημήτρη μου έλυσες το πρόβλημα και σε ευχαριστώ.
  Μπάμπης

  Απάντηση

Σχολιάστε