Πληροφορίες

Λίγη ιστορία…

Όταν αποφάσισα να ανεβάσω το blog www.yesmaster.gr συμπλήρωνα ήδη 25 ενεργά χρόνια στην πληροφορική.

Το όνομα yesmaster προήλθε από παλιά όταν οι υπολογιστές δούλευαν σε DOS και όχι σε παραθυρικό περιβάλλον.

Τότε, δεν υπήρχαν φυσικά ποντίκια και πολλοί υπολογιστές δούλευαν μόνο με μια μονάδα δισκέτας.

Τότε, μόλις ξεκινούσε ο υπολογιστής, εμφάνιζε μία γραμμή και περίμενε μέχρι ο χρήστης να πληκτρολογήσει την εντολή με την  οποία ο υπολογιστής θα έκανε κάτι. Συνήθως εμφάνιζε το όνομα του δίσκου από το οποίο ξεκινούσε ο υπολογιστής π.χ. c:>.

Το περιβάλλον αυτό μπορείτε να το δείτε και στα σύγχρονα Windows αν στο Έναρξη/ Εκτέλεση πληκτρολογήσετε CMD.

Υπήρχε η δυνατότητα να αλλάξει κάποιος το όνομα αυτό σε κάτι πιο φιλικό.

Ως έκπληξη μου ζητούσαν πολλοί να βάλω τις λέξεις yesmaster και έτσι ο υπολογιστής μόλις ξεκινούσε εμφάνιζε το c:yesmaster>

Πληροφορίες 1Βέβαια αν το καλοσκεφτώ δεν ήταν τόσο έκπληξη μιας και οι υπολογιστές τότε ήταν κάτι μαγικό κάτι σχεδόν υπερφυσικό.

Πατώντας  κανείς ένα κουμπί δεν έθετε απλά σε λειτουργία μια συσκευή αλλά επικοινωνούσε με αυτήν αλλάζοντας κάθε φορά τις εντολές και κάνοντας κάθε φορά διαφορετικά πράγματα.

Παράλληλα εκείνη την εποχή υπήρχε μια αμερικάνικη σειρά αυτοτελών επεισοδίων με έναν αστροναύτη (θα το θυμούνται οι παλιότεροι) που βρήκε ένα λυχνάρι μέσα στο οποίο κατοικούσε ένα ΤΖΙΝΙ με την μορφή μιας όμορφης κοπέλας που φυσικά υπηρετούσε τον αστροναύτη. Κάθε φορά που την καλούσε, αυτή έλεγε χαρακτηριστικά YES MASTER.

Από αυτήν την σειρά φαντάζομαι επηρεαζόταν ο κόσμος που μου ζητούσε να γράφω yesmaster στο ξεκίνημα του υπολογιστή. 🙂

YESMASTER λοιπόν γιατί ο υπολογιστής όπως και κάθε άλλη ηλεκτρονική συσκευή θα πρέπει να είναι στις υπηρεσίες του ανθρώπου και όχι να τον παιδεύει με κάθε είδους τεχνικά προβλήματα και δυσκολίες στον χειρισμό.

Το παρόν blog το δημιούργησα για να αντιμετωπίσει αυτά τα προβλήματα.

Ξεκίνησα σαν προγραμματιστής το Σεπτέμβριο του 1980 απο περιέργεια να μάθω τους υπολογιστές!!!

Τότε όταν έλεγα τι σπουδάζω με έβλεπαν με ένα υφος σάν να τους έλεγα σήμερα, οτι σπουδάζω επικοινωνιολόγος για εξωγήινες μορφές!! και αφου πήρα το πτυχίο ξεκίνησα να δουλεύω ως προγραμματιστής. Το 1987 αποφάσισα να ασχοληθώ και με τα τεχνικά .

Από τα χέρια μου πέρασαν πάρα πολλοί υπολογιστές και όλα τα λειτουργικά από το DOS μέχρι και τα Windows 10.

Ακόμη από το 1994 ασχολούμαι και με Mac. Έτσι απόκτησα σημαντική εμπειρία σε τεχνικά προβλήματα αλλά και σε επισκευή του λειτουργικού τους συστήματος.

Όλα τα άρθρα εξετάζονται από μένα για την ορθότητά τους.

Τα περισσότερα άρθρα γράφονται από μένα βάση της εμπειρίας μου.Πληροφορίες 2

Διαβάστε και εφαρμόστε τις συμβουλές μου.

Ο υπολογιστής σας θα δουλεύει καλύτερα, πιο αποδοτικά με λιγότερα παγώματα, κρεμάσματα και ότι άλλο μπορεί να σας βασανίζει στην καθημερινή χρήση του.

Μην διστάσετε να μου στείλετε email  για οποιοδήποτε ερώτημά σας αλλά και πρότασή σας για κάποιο άρθρο που σας ενδιαφέρει. Θα χαρώ να σας απαντήσω.

Google+