Αποθήκευση στα σύννεφα

Καθίσατε το βράδυ και φτιάξατε μια ωραία παρουσίαση με το powerpoint. Ξοδέψατε ώρες για να βρείτε τις καλύτερες φωτογραφίες και σκεφτήκατε το καλύτερο κείμενο ούτως ώστε η παρουσίαση σας να είναι άψογη. Το έχετε σώσει στον υπολογιστή σας και τώρα ετοιμάζεστε να το γράψετε σε ένα CD και αύριο με το καλό να το δείξετε στη δουλειά σας.
Και ξαφνικά αντιλαμβάνεστε οτι δεν έχετε CD για εγγραφή.

Λύσεις

  1. Πανικοβάλλεστε και δεν ξέρετε τι να κάνετε.
  2. Παίρνετε ένα καλό φιλαράκι τηλέφωνο και αφού σας βεβαιώσει οτι έχει CD στο σπίτι του ξεκινάτε να πάτε εκεί.
  3. Παίρνετε όλο τον υπολογιστή σας την άλλη μέρα στο γραφείο. (Και να είναι φορητός δεν πειράζει. Αν είναι επιτραπέζιος… καλύτερα να ρωτήσετε πρώτα το γιατρό σας.)

Τη λύση σε αυτό το πρόβλημα αλλά σε άλλα σημαντικότερα όπως την κοινή χρήση ενός αρχείου από πολλά άτομα ή ακόμη την μόνιμη αποθήκευση τους σε ένα χώρο που θα είναι προσβάσιμος από οποιονδήποτε υπολογιστή έρχεται να δώσει η νέα υπηρεσία της microsoft.
Το Windows Αποθήκευση στα σύννεφα 7Live SkyDrive.
To skydrive.com είναι ένας χώρος στο Internet που διατίθεται από την Microsoft. Εκεί αφού γραφείτε σαν χρήστες μπορείτε να ανεβάζετε σχεδόν όλα τα έγγραφά σας και να έχετε πρόσβαση σε αυτά από οποιονδήποτε άλλο υπολογιστή.
Επίσης μπορείτε να δώσετε μια διεύθυνση Internet που αντιστοιχεί σε ένα αρχείο σας και έτσι κάποιος άλλος χρήστης να κατεβάσει αυτό το αρχείο στον υπολογιστή του.

 

🙂 Ακούγεται τόσο υπέροχο όσο ακριβώς είναι!

Η ίδια η Microsoft μας λέει:

Αποθηκεύστε, αποκτήστε πρόσβαση και μοιραστείτε χιλιάδες έγγραφα, φωτογραφίες και αρχεία του Microsoft Office στο Windows Live SkyDrive. Το SkyDrive προστατεύει με χρήση κωδικού πρόσβασης τα αρχεία σας, ώστε να ελέγχετε ποιος μπορεί να έχει πρόσβαση σε αυτά.

Αποθήκευση στα σύννεφα 8Συνεργάζεται με το Office

Δημιουργήστε, προβάλετε, επεξεργαστείτε και μοιραστείτε αρχεία του Microsoft Word, του Excel, του PowerPoint και του OneNote στο Internet με το SkyDrive ακόμη και εάν δεν έχετε εγκαταστήσει το Microsoft Office στον υπολογιστή σας.

Αποθήκευση στα σύννεφα 9Καταπληκτικό για φωτογραφίες και βίντεο

Στείλτε εύκολα και μοιραστείτε φωτογραφίες και βίντεο, ώστε να μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε αυτά στο Internet. Μοιραστείτε ένα αρχείο, έναν ολόκληρο
φάκελο ή ένα άλμπουμ φωτογραφιών με όποιον θέλετε ακόμη και με ένα ολόκληρο κοινωνικό δίκτυο.

Αποθήκευση στα σύννεφα 10Μοιραστείτε μόνο ό,τι θέλετε

Το SkyDrive κάνει την κοινή χρήση εύκολη υπόθεση. Με τα δικαιώματα που ελέγχετε, μπορείτε να αποφασίσετε ποιος έχει πρόσβαση στα έγγραφα, τις φωτογραφίες και τα αρχεία του Office. Μοιραστείτε έγγραφα με μεμονωμένα άτομα, με ομάδες και δίκτυα στα οποία ανήκετε ή, εάν δεν θέλετε, με κανέναν απολύτως.

Μοιραστείτε δεδομένα μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου

Μοιραστείτε πληροφορίες με άλλα άτομα στέλνοντας μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου συνδέσεις στα έγγραφα και τις φωτογραφίες που στέλνετε στο SkyDrive.

Τρόπος χρήσης.
Κατ’ αρχάς πηγαίνετε στην διεύθυνση www.skydrive.com
Αν έχετε ήδη λογαριασμό στο MSN μπορείτε να δώσετε τα στοιχεία σας και να μπείτε (δηλαδή το email και τον κωδικό που δηλώσατε στο MSN).
Αν δεν διαθέτετε λογαριασμό πατήστε το κουμπί “εγγραφή” και δώστε τα στοιχεία που σας ζητάει. Μην ξεχνάτε οτι τα στοιχεία τα δίνετε στην Microsoft άρα έχετε ασφάλεια δεδομένων.
Μόλις μπείτε θα δείτε τα διάφορα μενού του προγράμματος.
Για προσθήκη αρχείων πατάτε το ” προσθήκη αρχείων” που βρίσκεται επάνω στην πρώτη σειρά περίπου στο μέσον της οθόνης. Στη συνέχεια πατάτε το “Αναζήτηση” και ανεβάζετε το αρχείο σας. Τέλος πατάτε το “Αποστολή”.
Αν θέλετε να δημιουργήσετε φακέλους πατάτε το εικονίδιο του φακέλου που είναι αριστερά από το “Προσθήκη αρχείων).
Πατώντας τα κουμπάκια στα δεξιά μπορείτε να αλλάξετε τον τρόπο που βλέπετε τα αρχεία. (αν πατήσετε το δεξί πλήκτρο σας δείχνει τα αρχεία με την σειρά.
Στα δεξιά του κάθε αρχείου δίπλα από το μέγεθος του αρχείου υπάρχει ένα στρογγυλό εικονίδιο. Αν το πατήσετε θα παρατηρήσετε στα δεξιά στον τομέα Κοινή χρήση υπάρχει η λέξη “Λήψη σύνδεσης”. Απο εκεί μπορείτε να δείτε την «ιντερνετική» διεύθυνση που αντιστοιχεί στο αρχείο σας.
Μπορείτε να την στείλετε σε έναν άλλο χρήστη μέσω email για να κατεβάσει το αρχείο σας.

Δοκιμάστε το και είμαι σίγουρος ότι θα σας ενθουσιάσει!

Αποθήκευση στα σύννεφα 11Ισως σας ενδιαφέρουν:

Καθαρίστε τα άχρηστα αρχεία απο το υπολογιστή σας.

Τι είναι το αρχείο PDF;

 

Google+

 

Θέλεις να μαθαίνεις τα πάντα για τους υπολογιστές;
Κάνε αυτό που αγαπάς και άσε το Yesmaster να σε ενημερώνει στο email σου για τεχνικές συμβουλές, παρουσιάσεις, μαθήματα και νέες ευκαιρίες που μπορείς να εκμεταλλευτείς!
Κάνε εγγραφή σήμερα!
Οχι Spam. Μόνο χρήσιμο περιεχόμενο!

4 σκέψεις στο “Αποθήκευση στα σύννεφα”

Σχολιάστε