Πού θα βρείτε δωρεάν φωτογραφίες για το facebook και το site σας!

Φτάνουν στιγμές που χρειάζεστε μια ή περισσότερες φωτογραφίες για το facebook και το site σας ή για ένα άλλο κοινωνικό δίκτυο, δωρεάν, και να μαζέψετε ένα «φορτηγό» likes!. Ή ακόμα να εκφράσετε τα συναισθήματά σας μέσα από μια φωτογραφία! (καθότι μια εικόνα αξίζει χίλιες λέξεις).

Googlarete! (σε άπταιστα greeklish) τη λέξη κλειδί και βλέπετε χιλιάδες φωτογραφίες μπροστά σας. Αρπάζετε μια εξαιρετική φωτογραφία με υπέροχο θέμα και φωτισμό και την ανεβάζετε στη ανάρτησή σας στο Facebook ή σε ένα άλλο social site. Επίσης, την ανεβάζετε και στο site σας, εκεί που γράφετε άρθρα για τη δουλειά σας ή για το χόμπι σας. Και ξαφνικά, μια ωραία μέρα, δέχεστε ένα email που ουσιαστικά είναι μια μήνυση του φωτογράφου που έβγαλε αυτήν την υπέροχη φωτογραφία και εσείς την αναρτήσατε χωρίς να πληρώσετε τίποτα ή τουλάχιστον να πάρετε την άδειά του. Αυτό δεν είναι σενάριο επιστημονικής φαντασία, αλλά μια πραγματικότητα που έχει τύχει σε πολλούς χρήστες ή bloggers που γράφουν άρθρα για διάφορα θέματα. Καταλαβαίνετε ότι το δίκαιο το έχει ο φωτογράφος. Η κατάσταση αυτή είναι ιδιαίτερα δύσκολη για τον καθένα, διότι τα πρόστιμα είναι τσουχτερά. εξαρτάται βέβαια από τον εκάστοτε ιδιοκτήτη της φωτογραφίας για το πόσα θα ζητήσει ως αποζημίωση.

Μπαίνει, λοιπόν, το εξής ερώτημα: Τι μπορείτε να κάνετε εσείς, ώστε να βρείτε υπέροχες φωτογραφίες για το facebook και το site σας, αλλά να μην κινδυνεύετε ανά πάσα στιγμή από τέτοια μήνυση; Δείτε επίσης τη Ζωή online, οδηγίες χρήσεως. Σε αυτό το άρθρο θα σας δείξω πολλές πηγές, που μπορείτε να βρείτε υπέροχες φωτογραφίες για το facebook και το site σας.

Ας ξεκινήσουμε με την τέχνη της αναζήτησης μέσω της google.
  1. Πληκτρολογείτε στην Google την λέξη που θέλετε (στο παράδειγμά μου είναι η λέξη θάλασσα)
  2. Βγαίνουν στα αποτελέσματα όλα τα sites που περιέχουν αυτήν τη λέξη κλειδί.
  3. Πατάτε στην λέξη “Εικόνες”.
  4. Εμφανίζονται πλέον μόνο οι φωτογραφίες με θάλασσα.

Πατάτε στο μενού την λέξη εργαλεία. Εμφανίζεται ένα δεύτερο μενού κάτω από το πρώτο μενού. Πατάτε την επιλογή Δικαιώματα χρήσης. δωρεάν φωτογραφίες για facebook και site- θάλασσα Τέλος, από το υπομενού που εμφανίζεται, επιλέγετε το «Άδειες Creative commons». Με αυτήν την επιλογή εμφανίζονται ΜΟΝΟ οι φωτογραφίες που η google θεωρεί ότι δεν έχουν δικαιώματα χρήσης ή ο φωτογράφος δεν τις δεσμεύει και τις έχει για δημόσια χρήση. creative commons φωτογραφίες δωρεάν στην Google

Τα αποτελέσματα των φωτογραφιών, όπως θα δείτε, μειώνονται κατά πολύ και χάνονται οι τόσο ωραίες φωτογραφίες που βλέπατε. Και είναι φυσικό αυτό γιατί βλέπετε πλέον περισσότερες ερασιτεχνικές φωτογραφίες ή επαγγελματικές αλλά με λιγότερο ενδιαφέρον. Παρόλα αυτά, εσείς θα είστε σίγουροι ότι δεν θα έχετε πρόβλημα με τον νόμο και εάν σας αρέσει κάποια φωτογραφία, μπορείτε να την ανεβάσετε στα socials ή σε κάποιο blog.

Επίσης υπάρχουν sites τα οποία περιέχουν φωτογραφίες απαλλαγμένες από πνευματικά δικαιώματα και κατά συνέπεια είναι για δημόσια χρήση. Μερικά από αυτά έχουν έναν ειδικό όρο, ότι αν η φωτογραφία χρησιμοποιηθεί για κάποιο site, θα πρέπει να γίνει αναφορά στην πηγή της φωτογραφίας ή στο όνομα του φωτογράφου.

Ακολουθούν παρακάτω μερικά από τα site που γνωρίζω και που έχουν υπέροχες φωτογραφίες για το facebook και το site σας!

https://pixabay.com/ Από τα πιο γνωστά sites με φωτογραφίες, από καλές έως πολύ ποιοτικές, που όλες είναι δωρεάν και ελεύθερες από πνευματικά δικαιώματα. Με παραπάνω από 2.6 εκατομμύριο φωτογραφίες, κατά πάσα πιθανότητα, θα βρείτε αυτό που ψάχνετε. Ακόμη, έχει πολλαπλά φίλτρα για να διευκολύνει την αναζήτηση των φωτογραφιών. Αλλά και για σας που έχετε WordPress blog διαθέτει και plugin με το οποίο μπορείτε να κάνετε αναζήτηση κατ’ ευθείαν μέσα από το Blog σας.

_______________________

https://www.freeimages.com/ Με χιλιάδες φωτογραφίες είναι πολύ πιθανόν να βρείτε αυτό που ψάχνετε. Έχει πολλές διαφορετικές κατηγορίες (collections) φωτογραφιών για να διευκολύνει την αναζήτηση της κατάλληλης φωτογραφίας. Στην κάθε σελίδα του site, στη δεξιά πλευρά, θα δείτε αποτελέσματα από άλλο site που έχει φωτογραφίες επί πληρωμή.

_______________________

https://www.maxpixel.net/ Κοντά 600 χιλιάδες φωτογραφίες σας περιμένουν να τις απολαύσετε και να τις ανεβάσετε σε δημόσιες αναρτήσεις ή στο blog σας. Τα φίλτρα που διαθέτει είναι πολύ καλά και έχει ακόμα και φιλτράρισμα σύμφωνα με τις διαστάσεις της φωτογραφίας.

_______________________

https://pixnio.com/el/ Όμορφες φωτογραφίες από ένα site που έχει και ελληνικό μενού! Διαθέτει κατηγορίες ανά χρώμα. Δηλαδή, αν ζητάτε εξειδικευμένες φωτογραφίες, σύμφωνα με ένα χρώμα, τότε είστε στο κατάλληλο site. Εξαιρετικό φίλτρο για να ταιριάξετε πολλές παρόμοιες φωτογραφίες σε site ή σε blogs.

_______________________

https://pxhere.com/ Χιλιάδες φωτογραφίες με εμφάνιση likes, οπότε έτσι βλέπετε σε πόσους άρεσε μια φωτογραφία και να την επιλέξετε με περισσότερη ασφάλεια.

_______________________

https://commons.wikimedia.org/wiki/Main_Page Τεράστια συλλογή δωρεάν φωτογραφιών, απαλλαγμένες από πνευματικά δικαιώματα. Οι φωτογραφίες είναι από απλές έως πολύ ποιοτικές. Έχει τόσες πολλές φωτογραφίες και κατηγορίες που λίγο θα δυσκολευτείτε στο ψάξιμο! 🙂 Επίσης, εδώ μπορείτε να βρείτε και video αλλά και μουσική! Τέλος, όλες τις φωτογραφίες που θα κατεβάσετε στον υπολογιστή σας μπορείτε να τις επεξεργαστείτε με το απλό, δωρεάν και εξαιρετικό πρόγραμμα Xnview. Με αυτό μπορείτε να τις μικραίνετε, να τις κόψετε, να τις φωτίσετε, να κάνετε διάφορα εφέ κλπ.

Συμπερασματικά:

Με λίγη αναζήτηση μπορείτε να βρείτε υπέροχες φωτογραφίες για το facebook και το site σας, αλλά και των άλλων φυσικά κοινωνικών δικτύων χωρίς να κινδυνεύετε από μηνύσεις και ταλαιπωρία. Το θέμα με τα πνευματικά δικαιώματα είναι σοβαρό και πρέπει να το αντιμετωπίζετε με την πρέπουσα βαρύτητα. Ειδικά εάν θέλετε να χρησιμοποιήσετε μια φωτογραφία σε ένα site σας. Υπάρχουν κι άλλα sites που έχουν φωτογραφίες δωρεάν και χωρίς απαίτηση πνευματικών δικαιωμάτων. Όμως, θεωρώ ότι ήδη με τα παραπάνω sites θα βρείτε αυτό που ψάχνετε. Καλή και ασφαλή αναζήτηση!   Και μην ξεχνάτε! Εγκαταστήστε στον υπολογιστή σας λειτουργικό Internet security για σερφάρετε και να εργάζεστε με ασφάλεια.

 

Διαβάστε ακόμη: Πώς κάνω αποστολή μεγάλων αρχείων

2 σκέψεις στο “Πού θα βρείτε δωρεάν φωτογραφίες για το facebook και το site σας!”

    • Ευχαριστώ Έρση για τα καλά σου λόγια! Η σωστή επιλογή φωτογραφίας αυξάνει τα likes στο Facebook και σε κάθε άλλο κοινωνικό δίκτυο και μέσα από τα sites που προτείνω θα έχεις υπέροχες φωτογραφίες και χωρίς το άγχος πνευματικών δικαιωμάτων. Θα χαρώ να σε δώ και στο επόμενο άρθρο μου!

      Απάντηση

Σχολιάστε