Χρήσιμες συμβουλές για τη χρήση υπολογιστή

Ο υπολογιστής έγινε ένα αναπόσπαστο μέρος της καθημερινότητάς μας. Πολλές φορές ο τρόπος που τον χρησιμοποιούμε προκαλεί προβλήματα κι εμείς καλούμαστε μετέπειτα να αντιμετωπίσουμε τις συνέπειες.
Διαβάστε παρακάτω μερικές χρήσιμες συμβουλές για τη χρήση υπολογιστή, για να λειτουργεί εύρυθμα, γρηγορότερα και χωρίς κανέναν απολύτως κίνδυνο.

 • Προσέχετε τι “κατεβάζετε” από το Internet.

  Οι εγγραφές από το Internet περικλείουν πολλούς κινδύνους, καθώς πολλά αρχεία εμπεριέχουν ιούς. Αν παρόλα αυτά, είναι κάτι απαραίτητο για τη δουλειά σας, φροντίστε να προμηθεύεστε τις καινούριες εκδόσεις των Antivirus.

 • Μην ανοίγετε emails αγνώστου προελεύσεως.

  Υπάρχουν κάποιοι hakers που στέλνουν emails, με μοναδικό σκοπό να μεταδώσουν ιούς στους άλλους. DENDOYLEVEIS

 • Μην ανοίγετε πολλά προγράμματα μαζί.

  Με αυτόν τον τρόπο καταναλώνετε τη μνήμη του υπολογιστή σας, με αποτέλεσμα όλες οι εργασίες να γίνονται με πολύ αργό ρυθμό.

 • Διαγράφετε τα παλιά και άχρηστα αρχεία.

  Έτσι, δεν γεμίζει με “σκουπίδια” ο δίσκος σας.

 • Κρατάτε πάντα backup ασφαλείας.

  Αυτός είναι ένας σίγουρος τρόπος για να μην χάνετε πολύτιμες πληροφορίες απο τον υπολογιστή σας.

 • Συνδέστε στον υπολογιστή σας ένα ups.

  Προστατεύει τόσο τον ίδιο τον υπολογιστή, όσο και τα αρχεία σας. Τα ups προστατεύουν τον υπολογιστή από την υψηλή τάση ρεύματος, αλλά και από μια ξαφνική διακοπή του ρεύματος, δίνοντάς σας ένα χρονικό περιθώριο για να τον κλείσετε ομαλά.

 • Μην πειραματίζεστε πάνω στον υπολογιστή σας με ό,τι ακούτε από γνωστούς σας. Προτού προβείτε σε κάποια ενέργεια, καλό θα είναι να συμβουλευτείτε πρώτα τον τεχνικό μας. Όσο απλό και αν είναι το ζήτημα, μπορεί να προκαλέσει κάποιες επιπλοκές στον δικό σας υπολογιστή.
 • Μην αφήνετε τρίτα άτομα να επεμβαίνουν στις ρυθμίσεις του υπολογιστή σας και να κάνουν επεμβάσεις. Αυτή είναι αποκλειστικά δουλειά του τεχνικού.

 • Μην αντιγράφετε στον υπολογιστή σας ό,τι προγράμματα σας δίνουν.

  Ίσως να σας όσο φαίνονται αθώα. Όμως, μερικά από αυτά, είτε είναι “βαριά” και καταναλώνουν πολλή μνήμη, είτε προκαλούν σφάλματα σε άλλα προγράμματα.

2 σκέψεις στο “Χρήσιμες συμβουλές για τη χρήση υπολογιστή”

 1. Σας ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια.Σας συστήνω και το 10 τρόποι προστασίας των δεδομένων σας.

  Απάντηση

Σχολιάστε